Etiket Arşivi | saç bakımı

biberiye yağının faydaları

Biberiye Yağının Faydaları

Biberiye esansiyel yağı, çalı ailesine mensup biberiye bitkisinden buhar damıtma yoluyla elde ediliyor. Biberiye bitkisinin kendisi gibi ama daha keskin, yaprak ve odun kokulu bir yağ. Ne kadar çok kullanım alanı olduğunu duyunca şaşırabilirsiniz çünkü çok sık gündeme getirilen bir yağ sayılmaz.

Devamını Oku 0
Menekşe Yağının Faydaları

Menekşe Yağının Faydaları

Pek çok kullanım alanı olmasına karşın menekşe yağı sık sözü edilen yağlardan biri sayılmaz. Argan yağı ya da Hindistan cevizi yağı kadar adını duymadığınıza eminim. Oysa menekşenin kendisi, bulunduğu yere güzellik katan, son derece zarif ve evlerde sıkça rastladığımız çiçeklerden biri. Menekşe yağının faydalarını okuduktan sonra siz de benim gibi menekşe saksılarının yanı sıra menekşe yağına da evinizde yer açmaya karar verebilirsiniz.

Devamını Oku 0
Papatya Yağının Faydaları

Papatya Yağının Faydaları

Uykusuzluk veya stres gibi rahatlamaya ihtiyaç duyduğumuz durumlar için, doğal çözüm olarak çoğu kez papatya çayı önerilir. Yerinde bir öneri olmasına karşın, siz de moraliniz bozukken benim gibi yerinizden kalkmaya üşeniyorsanız, çay demlemekle uğraşmak istemiyorsunuz demektir. İşte bu gibi anlarda papatya çayı yerine, ufak bir el bezine birkaç damla papatya yağı damlatıp koklamak da aynı rahatlatıcı etkiyi gösterecektir. Demlenmiş papatya çayı gibi papatya yağının da pek çok faydası vardır.

Devamını Oku 0
Fındık Yağının Faydaları

Fındık Yağının Faydaları

Fındık yağı, fındığın kavrulup preslenmesi ile elde edilen, taşıyıcı bir yağdır. Taşıyıcı yağ olması demek, fındık yağının su veya başka bir yağ ile inceltmeye gerek kalmadan doğrudan cilde sürülebileceği anlamına gelir. Açık sarı bir renge sahiptir ve cilt tarafından kolayca emilir. Fındık yağı fındık tadında, biraz tatlı ve hafif bir aromaya sahip olup çeşitli cilt bakım uygulamalarında ve tabii yemeklerde kullanılabilir.

Devamını Oku 0
Portakal Yağının Faydaları

Portakal Yağının Faydaları

Portakal bitkisinin botanikteki adı ‘Citrus Sinensis’dir. Portakal yağı soğuk presleme tekniği ile portakal kabuğundan çıkarılan bir uçucu yağdır ve kimyasal maddelerden kaçınmak için sadece organik, soğuk-preslenmiş yağları kullanmak en iyisidir. Bu yağ aynı zamanda portakal suyu üretiminin bir yan ürünü olarak da elde edilir. Portakalın özü bir kez çıkarıldığında, yaklaşık 6 ay boyunca, kullanım için güvenlidir.

Devamını Oku 0
Hint Yağının Faydaları

Hint Yağının Faydaları

Hint yağı, Ricinus Communis olarak bilinen Hint bitkisinin tohumlarından preslenerek çıkarılan bitkisel bir yağdır. Doymamış yağlar, E vitamini, protein ve mineral içeriğiyle oldukça yararlı olan Hint yağı özellikle Afrika ve Hindistan’da popülerdir. Bu bitki, yapısındaki iltihap karşıtı ve anti-bakteriyel özelliklerinden dolayı dünya üzerinde yüzyıllardan beri yaygın olarak kullanılmaktadır.

Devamını Oku 0
Aloe Vera  Jeli Nasıl Yapılır

Aloe Vera Jeli Nasıl Yapılır?

Aloe vera içeren ürünlere hemen her kozmetik mağazasında ve hatta eczanelerde rastlayabilirsiniz. Cildi nemlendiren, tahrişi önleyen, yaraları iyileştiren ve kırışıklıkları önleyen aloe vera özü, egzamadan tutun da cilt kuruluğuna dek pek çok cilt sorununa karşı önerilir.

Devamını Oku 3
Saç Uzatan Bitkiler

Saç Uzatan Bitkiler

Saç derisi hassas kişiler, saçlarının daha çabuk uzaması için kimyasal ürünlerden uzak durmak isteyenler ya da saçları istedikleri kadar uzamayanlar için bitkilerden faydalanmak etkili çözümlerden biridir. Bitkisel yağlar ya da bitki özlü ürünler artık pek çok güzellik ve bakım mağazasında, eczanelerde ve hatta marketlerde bile yer almakta. Saçların uzama hızını saçın cinsinden tutun da beslenmeye dek pek çok farklı konu etkilediğinden bitkiler tek başına hızlı saç uzatmayı garantileyemez.

Devamını Oku 3
Üzüm Çekirdeği Yağı

Üzüm Çekirdeği Yağı

Tek bir bitkinin tüm güzellik ve bakım ihtiyacını karşılaması mümkün olmasa da, üzüm çekirdeği yağı neredeyse bunu başaracak kadar etkili bir yağdır. Hem mutfakta hem de kozmetik ürünlerde kullanılabilen üzüm çekirdeği yağı, bir süredir sağlık ve özellikle de güzellikle ilgili problemlere çare olarak görülmektedir. Dahası, yağlı ya da kuru fark etmeksizin tüm cilt tipleri, sorun ister akne ister ince çizgiler olsun, üzüm yağının faydasını görebilir.

Devamını Oku 0
Ceviz Yağının Faydaları

Ceviz Yağının Faydaları

Ceviz yağı Omega-3 yağ asitleri bakımından son derece zengin bir kaynaktır. Vücudumuz bu yağ asitlerini kendisi üretemediğinden, sağlığa faydalı bu yağları dışarıdan almamız gerekir. Omega-3 yağ asitleri kalp sağlığını korumak veya bağışıklık sistemini ve beyin hücrelerini güçlendirmek gibi önemli işlevlere sahiptir. Omega-3 dışında ceviz yağı protein, potasyum, fosfor, magnezyum ve bakır gibi hayati besleyici maddeler de içerir.

Devamını Oku 0